Båtnytt

Test: Här är Busters nya monsterbåt – så bra är Buster Phantom Cabin

Buster ger nu största modellen Phantom tak över ­huvudet. Resultatet är en pendlarbåt i lyxklass – med ett pris därefter.

Test: Här är Busters nya monsterbåt – så bra är Buster Phantom Cabin
Buster Phantom Cabin sväljer hela 12 personer i den rymliga hytten. Samtliga bilder: Max Carlgren

Phantom Cabin är Busters största kabinbåt genom tiderna och baserad på det öppna Phantomskrovet. Den funktionella hytten ­bjuder plats för tolv personer. Vi kliver ombord via en av två rejäla badplattformar i ­aktern, vilka känns igen från föregångaren. De underlättar av- och ombordstigning, men framförallt bidrar de till att snygga till båtens visuella linjer genom att effektivt rama in motorerna och även skydda dem.

De långa badplattformarna ger gott om plats att placera fötterna och ramar effektivt in motorerna, samt bidrar till att visuellt snygga till båtens linjer.

Positivt är att däcket är konstruerat utan nivåskillnader och försett med halkfri durkplåt. Akterdäcket är tillräckligt stort för att du ska kunna röra dig snabbt och erbjuder plats för att stuva prylar, att använda som fiskeplattform eller hänga en solig dag när du har fått nog av socialt prat inne i kabinen – och längtar efter frisk luft utan för mycket vind i håret. Det finns bra med grabbräcken att hålla sig i.

Prenumerera på Båtnytt här

Vattenskidbågen ingår som standardutrustning och har en fiffig fender­förvaring som även fångar upp en del motorljud.

Framför motorfästet sitter en vattensportsbåge som fungerar som fäste för en rejäl fenderhållare. En stor skjut­dörr leder in i hytten via aktern. Direkt till babord väntar en stor U-soffa med plats för fem personer att sitta bekvämt under färd. Här finns även ett utfällbart bord. Genom att vinkla ryggstödet på den främre passagerarsoffan föröver skapas plats för åtta personer runt matbordet.

Till styrbord om soffa och bord finns ett längsgående litet pentry med spis, ho, vattenkran och gott om stuvfack. Phantoms bredd, 2,84 meter, gör att det är plats nog för en tillräckligt bred mittgång inne i hytten. Längre föröver till styrbord sitter föraren i en bekvämt fjädrande fåtölj. Till babord finns en passagerarsoffa med plats för två personer. Både förare och passagerare har bekväma fotstöd, som går att vinkla.

 

Phantom Cabin är framförallt en transportbåt, men här finns ett pentry med god förvaring. En liten toalett finns också under ett av sätena.